Waarom wijn een belangrijk onderdeel is van elke goede maaltijd

Waarom wijn een belangrijk onderdeel is van elke goede maaltijd

Wijn is een zeer belangrijk onderdeel van de gastronomie. Wijn is op alle plekken aanwezig, van het restaurant tot aan je eigen eettafel. Zelfs als je niet zoveel van wijn houdt als anderen, is de kans groot dat je nog wel een keer een glas wijn in je leven zult drinken. Als je er alles over leert, word je een betere gastronoom en kok. Er zijn veel manieren om alles te weten te komen over wijn, of het nu gaat om smaak of type. E zijn ook veel platforms om van te leren. WTOL Academy bijvoorbeeld biedt je veel verschillende cursussen om van te leren. Van wijn en gastronomie tot andere horeca cursussen. Ze bieden ook een online wijncursus die je helpt de verschillende soorten en smaken te leren, en ook wat je het beste kunt combineren met welke wijn

Alles leren over wijn

Wijnen kunnen erg ingewikkeld zijn, van welke soorten wijn er zijn en hoe ze zijn geclassificeerd tot wat de beste methoden zijn om ze op te slaan en te onderhouden. Gelukkig zijn er scholen die je leren hoe je een professional kunt zijn als het om wijn gaat. Met lessen over wijn- en drankenservice en het managen van evenementen en buffetten, maar ook over het aansturen van een team van medewerkers. De online cursussen van WTOL Academy omvatten leren omgaan met wijn als een van hun lessen. Als je deze cursussen volgt, krijg je een svh diploma dat je certificeert voor lessen in het hoger onderwijs

Ken je wijn

De kleur van de schil van een druif heeft veel te maken met hoe de wijn smaakt en ruikt. Rode wijnen worden gemaakt van druiven met een donkere schil die enkele weken zijn gefermenteerd, zodat ze paars of baksteenkleurig worden wanneer ze klaar zijn om te drinken. Witte wijnen gebruiken druiven met een witte schil die groenachtig blijven tijdens de fermentatie. Rosé wijnen worden gemaakt van rode druiven die langer aan de wijnstok blijven dan normaal, zodat ze rijpen terwijl ze toch wat van hun kleur behouden. Mousserende wijnen worden meestal geproduceerd door suiker direct aan stille wijn toe te voegen voordat deze onder druk wordt gebotteld, zodat er zich in elk glas luchtbellen vormen. Als je thuis de fles openmaakt komen de bellen vrij.

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou